Praėjusio sezono medus jau susikristalizavęs (sukietėjęs) ir jei vis dar turite bent stiklainėlį, tikriausiai naudojate arbatai, kepiniams. Deja, tokio medaus užpilti ant pusryčių blynų ar užsitepti ant šviežios duonos jau gali ir nepavykti. Bet yra išeitis! Medų galima prikelti antram kreminiam gyvenimui.
Kreminis medus – tai 1 dalis sukietėjusio medaus ir 1 dalis skysto medaus, kartu gerai išplakti ir sumaišyti. Jokių papildomų priedų nėra dedama, tad tai lieka tas pats saldus ir kokybiškas 100 % medus. Tik lengvai tepamas ant skrebučio ar dedamas ant kitų gardėsiu. Jį lengviau kabinti šauktu ir merkti į arbatą.
Kreminis medus (plaktas medus)
- 100 g sukietėjusio medaus,
- 100 g skysto medaus.
Gaminimas:
- Sudėkite medų į dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps balkšva ir puri. Tam reikės apie 20 min.
- Pagamintą kremą supilkite į stiklainėlį ir laikykite sandariai, kaip ir paprastą medų. Nors masė po kurio laiko taps standesnė, nei ką tik išplakta, tačiau vis viena bus lengvai tepama.
Patarimas:
- Jei neturi skysto šviežio medaus, tiesiog dubenėlyje virš karštų garų, išlydykite dalį sukietėjusio medaus. Leiskite jam atvėsti ir tuomet plakite.
4 Comments
Vytautai, siandien pat sita metoda isbandysiu; aciu uz pasidalinima!
gerb. Aušra, na ir kaip bandymas, ar pavyko?
patarimas. nenaudokit mikserio, ypač jei senas. suges, nespėsit nei išplakti. tam labiau tinkamas grąžtas. jis bent jau neužkaito taip greitai 😀
sutinku, kad grąžtas geriau nei virtuvinis mikseris, o statybinis mikseris dar geriau nei grąžtas, tačiau jei bus plakamas nedidelis kiekis, tik dėl savęs, tai užtenka ir virtuvinio mikserio, pas mus nors ir senas, bet dar laiko 🙂