RECEPTAI

Medaus ir citrinų kremas

posted by Vytautas 2017-03-06 0 comments

Medaus ir citrinų kremas (angliškai vadinamas lemon curd) – tai švelnus tepamas skanėstas, kuris puikiai tinka ir pusryčiams, ir desertui, ir akimirkoms, kai tiesiog kyla noras saldžiam skanėstui.

Jo pagrindą sudaro sviestas, citrinų sultys ir medus, įplakami kiaušiniai, kurie vėliau kaitinant kremą jį sutirština ir suteikia švelnią tekstūrą. Šiame recepte naudojamos citrinos, tačiau galite naudoti ir apelsinus, žaliąsias citrinas, greifrutus ar kitus mėgstamus citrusinius vaisius. Kiaušinius naudojome laisvai laikomų vištų (laimingų vištų kiaušiniai).

Tam, kad puikiai pavyktų receptas, jums tereikia gerų produktų, šiek tiek kantrybės ir meilės.

Medaus ir citrinų kremas

~2 stiklinėms:

  • 60 g minkšto sviesto
  • 140 g skysto medaus
  • 4 kiaušinių trynių
  • 2 kiaušinių
  • 1 v. š. nutarkuotos citrinos žievelės
  • 150 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių (iš maždaug 4 – 5 citrinų)

Gaminimas:

1.Į dubenį sudėkite smulkiai supjaustytą sviestą medų. Išplakite iki vientisos masės.

2. Į tą patį dubenį sudėkite kiaušinių trynius, kiaušinius, citrinos žievelę ir citrinos sultis. Viską išplakite iki vientisos masės. Jei gauta masė neatrodo visiškai vientisa dėl sviesto gabalėlio – nieko tokio, vėliau kaitinant ji taps vientisa.

3. Plakinį supilkite į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies nuolat maišant, kol masė taps vientisa ir ims tirštėti (tai ims vykti prieš pat užvirimą). Kai matysite, jog masė beveik užvirė, dar pakaitinkite kelias sekundes ir nuimkite nuo ugnies.

4. Gautą kremą palikite atvėsti – jis dar labiau sutirštės, kai atvės. Paruoštą ir atvėsusį kremą laikykite sandariame inde, šaldytuve iki dviejų savaičių.

Patiekite su: rytine koše, ledais, varške, tepkite ant skrebučio, naudokite pyragų įdarams ar tortų pertepimams. Galima tiesiog kabinti šaukštu ir suvalgyti vieną. Tai puiki sveika alternatyvą pirktiniams kremams ar pagardams.

Daugiau naudingų istorijų

Leave a Comment